Partneralimentatie

 • Partneralimentatie onderzoek

  Partneralimentatie stoppen - verlagen naar nihil - reduceren

  Partneralimentatie betalingen stoppen kan slechts als een van de opties hieronder van toepassing is op uw situatie:

  1.     Uw ex-partner is (of gaat) opnieuw trouwen of heeft een geregistreerd partnerschap aangegaan met een nieuwe partner
  2.     De periode van partneralimentatie betalen is afgelopen (let op deze kan tegenwoordig worden verlengd!)
  3.     Uw ex-partner werkt weer of meer, maar heeft dat niet aan u opgegeven (een onderzoek kan raadzaam zijn)
  4.     Uw ex-partner heeft een nieuwe (duurzame) relatie en woont samen zonder dat dit aan u is doorgegeven. (een onderzoek is zeker aan te raden als er vermoedens zijn)

  Bij de eerste twee punten is het direct duidelijk en hoeft u ook geen partneralimentatie meer over te maken naar uw ex-partner. Voor de punten 3 en 4 heeft u wel wat expertise nodig om tot een verlaging te komen en moet u vaak naar een rechter

  Hoeveel kunt u uw partneralimentatie verlagen?

  Exact zeggen hoeveel u uw alimentatie kunt verlagen is moeilijk te zeggen, een en ander hangt natuurlijk af van wat er aan de hand is, u heeft afgesproken bij de scheiding en staat in uw echtscheidingsconvenant.

  Werkt de ex-partner meer dan dat ze heeft opgegeven en u kunt dit aantonen dan scheelt dit al snel 20%-60% van uw partneralimentatie hoogte.


  Als uw ex-partner bijvoorbeeld samenwoont met een nieuwe partner zonder dat ze dat heeft aangegeven dan kunt u zelfs een nihil aanvraag gaan indienen.

  Uiteraard bent u, als de alimentatie betaler, de partij die moet aantonen dat bovenstaande punten ook daadwerkelijk van toepassing zijn. U kunt hiervoor natuurlijk een (voor)onderzoek naar laten instellen door een specialist.

  Hoe moet ik mijn alimentatie verlagen?

  Om een verlaging (ook naar nihil) van uw alimentatie te bewerkstelligen zijn er slechts twee opties:

  1.     Uw ex-partner stemt hier mee in (al dan niet via goede mediation) en het wordt op papier vastgelegd.
  2.     U dient een uitspraak van de rechter te hebben die aangeeft wat de nieuwe hoogte van de partneralimentatie wordt (bijvoorbeeld nihil).

  In beide gevallen wordt heel veel gebruik gemaakt van mediation en bij punt 2 komt er altijd een advocaat bij kijken. Uiteraard hoopt u altijd op optie 1 maar over het algemeen is optie 2 van toepassing. Het is van belang om dan ook een goede advocaat te nemen die verstand heeft van dit soort zaken.

  In het geval van punt 2 heeft u rechtsgeldig bewijs materiaal nodig, ga dit niet zelf regelen door dingen zelf te doen (of door kennissen) want dat houdt geen stand in de rechtbank. Zorg ervoor dat een onafhankelijk partij dat doet.

  Maak bijvoorbeeld gebruik van een privé detective en een advocaat die weet hoe dit soort zaken en ook onderzoek rapportages van een dergelijke bureau weet en begrijpt.

  Heeft een onderzoek laten doen door een privé detective echt zin?

  Of het echt zin heeft hangt zwaar af van wat de omstandigheden zijn die vastgelegd moeten worden tijdens een partneralimentatie onderzoek.

  Als u besluit een privé detective in te huren om de omstandigheden aan te tonen dan raden wij aan hiervoor een specialistisch bureau in te huren. Het aantonen van partneralimentatie samenwonen (fraude) lijkt eenvoudig maar is het absoluut niet.

  Wij adviseren ten alle tijden om rekening te houden met de volgende punten:

  1.     Heeft de privé detective (recherchebureau) een vergunning van het Ministerie van Justitie? Het zogenoemde POB nummer. Heeft dit bureau geen nummer dan adviseren wij geen zaken te doen.
  2.     Heeft het bureau voldoende informatie verstrekt (website, folders, brochures, email inhoud of andere informatie verstrekkingen) over partneralimentatie onderzoek. Als een bureau geen specifieke folder of website voor partneralimentatie onderzoek hanteert dan zal het vermoedelijk ook geen specialisme zijn.
  3.     Heeft het bureau voldoende ervaring in dit soort onderzoeken? Vraag er gerust naar want dat is echt wel belangrijk.
  4.     Wordt duidelijk aangegeven wat ze onderzoeken? Met name is van belang of ze ook daadwerkelijk onderzoek doen naar ALLE elementen die van toepassing zijn en niet alleen maar lukraak observaties uitvoeren.
  5.     Werkt het bureau met advocaten die zijn gespecialiseerd in familie recht en partneralimentatie terugvordering.

  Een onderzoek is altijd snel aan te vragen maar helaas gebeurd het maar al te vaak dat een bureau niet exact weet hoe een dergelijk onderzoek uit te voeren en nog veel belangrijker weet wat te rapporteren.

  Waar moet u rekening mee houden qua kosten?

  De kosten van een onderzoek hangt met name af van de omstandigheden waarin uw ex-partner zich bevindt. Is het raadzaam om bijvoorbeeld een deel van een vakantie vast te leggen of niet (in een vakantie constateer je veel elementen die de relatie en gemeenschappelijke huishouding bevestigen).

  Er is al geruime tijd jurisprudentie te vinden waaruit blijkt dat als een onderzoek succesvol is en de verlaging naar nihil door de rechter is uitgesproken de kosten van het onderzoek verhaalt mogen worden op de ex-partner.

  Ook blijkt het zin te hebben om eens te bekijken sinds wanneer de nieuwe omstandigheden van toepassing zijn om zo de reeds betaalde partneralimentatie sinds die periode terug te vorderen.

  Daarnaast dient rekening gehouden te worden met de hoogte van de partneralimentatie, dat klinkt heel negatief en dat is het eigenlijk ook.

  Stel dat het straks voor de rechter komt dan kijkt deze altijd naar hoeveel u nu betaald en kijkt daarna wat er is geconstateerd en met name dan naar hoeveel onderzoek er is gedaan. Is er te weinig geobserveerd in verhouding dan zal de rechter geen nihil stelling uitspreken maar enkel verlagen.

  De gemiddelde onderzoekskosten ligt bijna altijd rond het bedrag van 1 jaar partneralimentatie betalen. Als u meer dan dit moet betalen raden wij aan om goed overleg te voeren waarom dit is.

 • Aanvraag voor meer informatie

  Wilt u gebruik maken van onze diensten of heeft u vragen over onze dienstverlening? Vul onderstaand formulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.Ervaringen van klanten

Active CSI wordt erkend door

Active CSI: Als recherchebureau erkend door ministerie van Justitie onder erkenningsnummer POB 1188.

Aangemeld bij het College bescherming persoonsgegevens (CBP) onder meldingsnummer M1402140