Woonfraude

  • Bel mij terug
  • Wilt u meer weten?

   Neem vandaag nog contact met ons op. Wij zijn 24/7 voor u bereikbaar:

   Bel: 033 - 299 00 80
   E-mail: info@activecsi.nl

  • Social Media

   Handige tips en beter beeld van wat wij doen via onze Social Media kanalen:

 • Woonfraude

  Woonfraude

  Woonfraude betreft alle vormen van onrechtmatige bewoning, onrechtmatige doorverhuur, onrechtmatig gebruik en over bewoning van een woning waarbij geen toestemming is van de eigenaar. Het is feitelijk een vorm van bedrog; de werkelijkheid is anders dan wordt voorgesteld op papier of digitaal.

  Heeft u een vermoeden van woonfraude? Door gebruik te maken van hoogwaardige technologie lost Active CSI al sinds jaar en dag woonfraudedossiers op voor vastgoedondernemers en woningcorporaties door heel Nederland.

  Waaruit bestaat een onderzoek naar woonfraude?

  Bij indicatie van woonfraude, vergaren onze specialisten bewijzen die als stukken van overtuiging kunnen dienen tijdens de terechtzitting. Een diversiteit aan opsporingsmethoden staan hierbij ter beschikking, waarbij de proportionaliteit voortdurend wordt gewogen.

  De opsporingsmethoden waar gebruik van wordt maakt:

     -     Observatie zowel statisch als dynamisch
     -     Deskresearch
     -     Observatie met verborgen camera’s.
     -     Interviews; o.a. buurtonderzoek, getuigen, betrokkene(n)


  Tijdens het onderzoek wordt een dossier opgebouwd. Dat wil zeggen dat er steekproefsgewijs over een periode bewijs verzameld wordt. Dit verspreid over een periode van zes-acht weken. Deze periode is noodzakelijk om een patroon van (illegale) onderverhuur, prostitutie of enig ander illegaal gebruik van de woning’ te kunnen vaststellen, zoals verlangd door de bevoegde instanties, waaronder de Rechtbank.

  Rapportage

  Neem contact met Active CSI op. Wij maken een plan van aanpak. Zodat het onderzoek snel van start kan gaan.

  Vermoeden van woonfraude?

  Hopelijk hoeft u niet vaak een beroep te doen op de expertise van een particulier onderzoeker. In de meeste gevallen zult u zelf niet veel ervaring hebben met recherchewerk. Wanneer de privé detective aangeeft dat iets de moeite waard is om verder te onderzoeken, geef die ruimte dan. Wanneer u zich teveel met het onderzoek bemoeit kan het zijn dat dit vertragend werkt op het afronden van de zaak.

 • Aanvraag voor een gratis adviesgesprek

  Wilt u eventueel gebruik maken van onze diensten of heeft u vragen over onze dienstverlening? Een intakegesprek of adviesgesprek is altijd gratis. Vul hiervoor het onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.Ervaringen van klanten

Active CSI wordt erkend door

Active CSI: Als recherchebureau erkend door ministerie van Justitie onder erkenningsnummer POB 1188.

Aangemeld bij het College bescherming persoonsgegevens (CBP) onder meldingsnummer M1402140